Work Better. Dance Together. Dansend naar Succes Suus de Koning October 25, 2023

Work Better. Dance Together. Dansend naar Succes

Het belang van employer branding bij Pink Elephant

IT en dansen; dat lijkt misschien een vreemde combinatie op het eerste gezicht. Maar zeg nou zelf: wie wil er nu de hele tijd stijfjes in de pas lopen als je ook kunt swingen op je eigen ritme?

In deze blogpost nemen we je mee in ons roze hoofdstuk van ons employer brand. We laten je zien waarom we geloven dat dansen een belangrijk onderdeel is van beter werken en hoe wij kijken naar het cruciale belang van employer branding en hoe we actief bezig zijn met het opbouwen en versterken van ons werkgeversmerk (EVP).

Tijd om te bewijzen dat je voor een IT-bedrijf kunt werken waar je ook een moonwalk kunt maken!

“Bij Pink onderscheiden we ons door roze te kleuren in de grijze massa.”

Waarom Employer Branding er toe doet

In de huidige arbeidsmarkt is het niet langer voldoende om simpelweg banen aan te bieden en te hopen dat talentvolle werknemers zich aan je vastklampen. Employer branding heeft alles te maken met het neerzetten en behouden van een sterke reputatie als werkgever. Het neerzetten van een aantrekkelijke werkgeversidentiteit is cruciaal, want elk bedrijf wil niet alleen talent aantrekken, maar vooral ook behouden.Bij Pink onderscheiden we ons door roze te kleuren in de grijze massa. Daarom zijn we begonnen met onze interne- & arbeidsmarktcampagne Work Better. Dance Together. Dit gaat verder dan een kreet: het symboliseert onze drive om dingen anders te doen en de werkomgeving te creëren waarin medewerkers kunnen ‘dansen’. Hier hebben ze de vrijheid om zichzelf te zijn en om binnen de organisatie te bewegen en te floreren.

Work Better. Dance Together.

Zoals eerder gezegd lijken IT en dansen misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar we willen laten zien dat IT niet alleen draait om servers en infrastructuren en codes, maar ook om creativiteit, samenwerking en de bereidheid om dingen anders te doen. Work Better. Dance Together. weerspiegelt hiermee onze organisatiewaarden, zoals vrijheid, samenwerking, groei, out of the box denken en plezier.

“Work Better. Dance Together. symboliseert onze drive om dingen anders te doen.”

(Dans)stappen vooruit zetten

Wanneer weet je dat je werkgeversmerk zijn ritme heeft gevonden? Nou, als je merkt dat medewerkers enthousiast zijn om Pink Elephant aan te bevelen bij anderen (referral) en het verloop laag blijft, dan weet je dat je op de goede weg bent. Ondertussen halen wij bij Pink maar liefst 44% van onze aannames uit referrals. Het is eigenlijk net als op een feest: als iedereen op de dansvloer staat (en blijft!) weet je dat het een goed feestje is en je op de goede weg bent. En dan kan het zomaar eens een latertje worden 😉.

In de veranderende arbeidsmarkt is employer branding een voortdurend proces. Het versterken van ons werkgeversmerk begint intern. Voor ons is het vanzelfsprekend dat je eerst een sterke interne basis moet hebben voordat je extern succes kan behalen.

“Het is net als op een feest: als iedereen op de dansvloer staat, weet je dat het een goed feestje is [.] En dan kan het zomaar eens een latertje worden!”

Samen dansen we naar succes!

Trek je dansschoenen aan en ga naar pink.nl/work-better-dance-together en wie weet maken wij binnenkort de beste moves samen.

Published by

Suus de Koning 👑 Internal & Employer Branding & Marketing | Work Better. Dance Together.Internal & Employer Branding & Marketing | Work Better. Dance Together.

#WorkBetterDanceTogether #EmployerBranding #CompanyCulture #WerkenBijPink

Write a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *