Careers at Pink Elephant – Network Engineer Suus de Koning April 25, 2023

Carrières bij Pink Elephant

Kom jij graag werken bij Pink? Hier vind je al onze vacatures.

Network Engineer

Als Network Engineer ben je onmisbaar binnen organisaties en speel je een cruciale rol in het waarborgen van de IT-infrastructuur. Een goed functionerend netwerk is van onschatbare waarde voor het succes van de business. Hoe groter de organisatie, hoe groter (en meestal complexer) het netwerk is. Benieuwd wat jouw taken zijn als Network Engineer of meer informatie over de mogelijkheden bij Pink? Je leest het hier.

Wat doet een Network Engineer?

Een netwerk engineer ontwerpt, implementeert, onderhoudt en beheert computernetwerken. Het doel van een netwerk engineer is om een veilig, efficiënt en betrouwbaar netwerk te creëren en te onderhouden dat voldoet aan de behoeften van de organisatie. Als Network Engineer bij Pink Elephant heb je een groot zelfstandig oplossend vermogen op het gebied van connectiviteit. Samen met een team van Network Engineers waarborg je de continuïteit van de IT-infrastructuren bij onze klanten.

Wat zijn de taken van een Network Engineer?

Als Network Engineer (ook wel Netwerkbeheerder of Netwerk Engineer) houd jij je voornamelijk bezig met taken zoals:

Wat zijn de doorgroei mogelijkheden als Network Engineer (bij Pink)?

Met de groeiende vraag naar geavanceerde IT-oplossingen en de steeds veranderende technologieën biedt de rol van Network Engineer verschillende kansen op loopbaanontwikkeling.

Een Network Engineer kan doorgroeien naar verschillende functies binnen de IT-industrie, afhankelijk van hun vaardigheden, ervaring en interesses. Zo maken de meeste Network Engineers uiteindelijk stappen naar Network Architect of Consultant. Maar zijn er ook mogelijkheden door te groeien in de richting van Security Specialist of Cloud Engineer.

Uiteraard is dit afhankelijk van jouw persoonlijke vaardigheden, kennis en ambities.

Pink

Alvast weten of onze cultuur bij je past? Je leest er hier alles over:

Network Engineer

Let's work together to build something great