Bij Pink draait het om meer dan alleen het cv Suus de Koning June 19, 2024

Bij Pink draait het om meer dan alleen het cv

Talent ontdekken met Equalture

Bij Pink draait het aantrekken van talent om veel meer dan alleen het cv. In een organisatie waar we het beste uit onze mensen en teams willen halen, is het van cruciaal belang om nieuwe medewerkers niet alleen te selecteren op basis van hun cv en hardskills, maar vooral op basis van wie ze zijn en de potentie die ze hebben. Want laten we eerlijk zijn: wat iemand in het verleden heeft gedaan, is geen garantie voor de toekomst.

Daarom hebben we bij Pink een tijd geleden de handen ineengeslagen met Equalture. Dankzij de innovatieve games van Equalture krijgen we de kans om talent op een geheel nieuwe manier te ontdekken.

Door te focussen op potentie in plaats van alleen op ervaring, kunnen we talenten ontdekken die misschien nog niet de juiste ervaring hebben, maar wel de juiste vaardigheden en mindset om te groeien en te excelleren binnen Pink.” – Meike, Talent Manager

Wat doet Equalture precies?
Equalture is een vooruitstrevend platform dat bedrijven helpt bij het werven van nieuw talent door middel van wetenschappelijk onderbouwde games. Deze games zijn ontworpen om verschillende cognitieve vaardigheden, persoonlijkheidskenmerken en culturele fit te meten. In plaats van te vertrouwen op traditionele sollicitatiebrieven en cv’s, die vaak een eenzijdig en incompleet beeld geven, biedt Equalture ons een diepere en bredere kijk op potentiële kandidaten. En zeg nou zelf, een aantal games spelen is toch veel relaxter en laagdrempeliger dan bijvoorbeeld een klassiek assessment.

Wat wordt er gemeten?
De games van Equalture meten een breed scala aan eigenschappen en vaardigheden, zoals cognitieve vaardigheden, persoonlijkheidskenmerken en één van de belangijkste: de culturele fit. Hoe goed past een kandidaat bij Pink en het bestaande team en de cultuur?

Waarom is dit goed voor organisaties?
Door verder te kijken dan het cv en te focussen op wie iemand echt is, kunnen we ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers goed passen binnen de bestaande teams. Dit verhoogt de samenwerking en productiviteit. Daarnaast helpt het om onbewuste vooroordelen in het wervingsproces te verminderen. Dit zorgt ervoor dat we een diverse groep kandidaten aantrekken, wat leidt tot meer innovatie en creativiteit binnen de organisatie.

Werkplek van Morgen
Uiteindelijk draagt dit alles bij aan een werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt en waar iedereen de kans krijgt om het beste uit zichzelf te halen. Bij Pink geloven we dat een diverse en inclusieve werkomgeving de sleutel is tot succes. Dankzij de samenwerking met Equalture kunnen we deze visie nog beter realiseren. Samen bouwen we aan een werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt en waar we samen kunnen groeien. Want werken bij Pink betekent niet alleen het beste uit jezelf halen, maar ook het beste uit elkaar.

Dus, of je nu een doorgewinterde professional bent of een talentvolle starter, bij Pink kijken we verder dan je cv. We kijken naar wie je bent en wat je kunt worden. Want bij ons draait het om meer dan alleen het verleden; het draait om jouw toekomst. Meer weten? Neem contact op Denise: denise.oudenaarde@pink.nl / 06 397 582 88

#Diversiteit #Inclusie #MVO #Equalture #TalentManagement #WorkBetterDanceTogether

Dus, waar wacht je nog op? Ook een vleugje Pink in je leven? Bekijk hier onze vacatures.

Published by

Suus de Koning 👑 Internal & Employer Branding & Marketing | Work Better. Dance Together.Internal & Employer Branding & Marketing | Work Better. Dance Together.

Write a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *