Habiba aan het woord Vishwa Sharma December 20, 2022

Habiba aan het woord

Habiba aan het woord

Over het PinkPotential proogramma

Waarom koos je voor de ICT-branche?
Ik heb ICT altijd leuk gevonden als hobby. Vroeger had ik nooit verwacht dat je als meisje een carrière binnen de ICT kon maken. Daarom ging ik Communicatie studeren: een leuke opleiding, maar het leukste eraan vond ik de dingen die ik op de computer kon doen. In mijn vrije tijd monteerde ik video’s en filmpjes en hielp familieleden met het installeren van hard- en software. Tijdens mijn studie heb ik veel websites gebouwd, voor schoolprojecten maar ook voor verschillende kennissen die een eigen webshop opzetten. Bij mijn bijbaan in het ziekenhuis kwamen collega’s met computerproblemen ook altijd eerst naar mij toe. Zo werd de liefde voor de ICT toch weer aangewakkerd

Hoe ziet jouw pad binnen Pink er tot dusver uit?
Omdat ik geen volledige studie meer wilde volgen (na mijn studie Communicatie), maar graag wilde werken, ben ik op zoek gegaan naar Traineeships in de ICT. Zo kwam ik bij Pink Elephant uit. 

In 2017 ben ik gestart met het PinkPotential programma en nu ben ik alweer bijna 6 jaar werkzaam binnen de IT. Met diverse certificaten op zak heb ik al een aardig pad bewandeld. Ik gegroeid van trainee, tot System Engineer en momenteel ben ik werkzaam als IT Consultant binnen Pink. 

Wat sprak je aan aan Pink Elephant?
Tijdens het eerste telefoongesprek was er direct een klik, er werd oprecht interesse getoond. Bij Pink Elephant ben je geen nummer: het gaat erom wie je bent als persoon. Collega’s kennen je bij naam en je kan bij iedereen makkelijk terecht. Het voelde gewoon goed en vertrouwd. Minstens zo belangrijk is natuurlijk dat het traject van Pink Elephant perfect aansluit op datgene waar ik naar op zoek was: werken en veel leren.

Hoe ervaarde je het feit dat je destijds geen ICT achtergrond had, maar wel in de ICT aan het werk ging?
Ik vond het in het begin best spannend, vooral omdat andere trainees al wel ervaring hadden in de ICT, maar tijdens mijn eerste dag werd ik goed ontvangen en kon ik bij iedereen terecht voor vragen. Het helpt enorm dat ik dingen snel oppik – als iets één keer wordt uitgelegd, snap ik het meestal meteen en onthoud ik het. Je wordt bij Pink niet zomaar in het diepe gegooid, je doet dingen op je eigen tempo en als jij er aan toe bent. Dankzij deze manier van werken heb ik de afgelopen 6 jaar een mooie ontwikkeling mogen doormaken. 

Wat zou je tegen andere zeggen over Pink?
Pink Elephant luistert oprecht naar je en kijkt of je past bij het bedrijf, in plaats van je ‘gewoon’ aannemen om targets te halen of vacatures te vullen.

Na bijna 6 jaar ben ik nog steeds heel blij dat ik bij Pink Elephant terecht ben gekomen. Je bouwt een relatie op. De mensen zijn open en gezellig, het voelt nog steeds goed en ik leer nog steeds elke dag bij. 

Ook worden vanuit Pink Elephant leuke activiteiten georganiseerd en zijn dingen goed geregeld voor de Pinkers. 

 

Heb jij net als Habiba geen ICT achtergrond, maar wel ambities om in de ICT aan de slag te gaan? Bekijk dan de mogelijkheden van het PinkPotential programma. Wellicht kan jij net zulke mooie stappen maken als Habiba.