Back to business – Maurice Suus de Koning February 14, 2023

Back to business – Maurice

Het grootste compliment als werkgever? Als medewerkers bij je terug in dienst treden. Het is toch wel een eer als een voormalig medewerker besluit terug te keren en opnieuw deel uit wil maken van het team. Het laat zien dat de bedrijfscultuur en missie iets waardevols is voor hen en iets is wat bij hen past. Wij hebben al een aantal Pinkers mogen ‘terug-verwelkomen’. Één daarvan is Maurice, BID-manager bij Pink. Vier jaar geleden kwam hij weer terug in dienst, nadat hij 10 maanden het roze nest had verlaten.

“Het is alweer 9 jaar geleden dat ik (voor het eerst) bij Pink Elephant kwam werken. Ik wilde graag deelnemen in een vast aanbestedingsteam, een hechte club waar je weet wat je aan elkaar hebt. Bij Pink vond ik een hardwerkende, maar sociale omgeving. Het bedrijf was echter nog niet klaar voor snelle groei en nieuwe uitdagingen. Daarnaast hadden we destijds wat tegenwind onder andere door te veel wisselingen.

Toen kwam Rob (directeur Pink) op de proppen en werd er een omkeer gemaakt. Hij begreep new business en bracht Pink Elephant weer op de rails door gezamenlijk nieuwe klanten aan te trekken.

Alles goed op de rails krijgen kost echter tijd en ik wilde sneller. Ik wilde meer uitdaging en verantwoordelijkheid onder mijn eigen leiding. Toen kreeg ik een aanbod vanuit een grote multinational met een eigen BID-team. Er werd hier goed geld verdiend en er was veel mogelijk met het BID-team. Plus, het bood me de mogelijkheid om met mijn racefiets naar mijn werk te gaan. Win-win dacht ik.

Dat bleek achteraf het enige voordeel. De grote internationale organisatie bleek niet bij mij te passen. Het was een politieke en traag bewegende omgeving en qua cultuur was dit met mij persoonlijk echt een mismatch. Ik zat er slechts 10 maanden en wist al snel dat het niet mijn plaats was.

“Ik krijg eerder op m’n sodemieter als ik geen keuze heb gemaakt, dan dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt. Dat houdt mij scherp! “

Rob trok aan de bel toen hij hoorde van mijn situatie en uiteindelijk overwoog ik terug te keren naar Pink Elephant. Het bedrijf was inmiddels verder gegroeid en had alle middelen om verder te gaan. De cultuur van new business was sterk en er werd op scherp gesteld om altijd het beste resultaat te halen. In eerste instantie dacht ik “dat werkt niet”. Ik kan niet weggaan en ‘gewoon’ weer terugkomen en aan het werk gaan. Pink was natuurlijk ook verdergegaan, zonder mij. Maar na goed overwegen heb ik toch de keuze gemaakt.

Bijna 4 jaar geleden keerde ik terug bij Pink en de grootste verandering die ik merkte was het feit dat alles zo goed op orde was. Er was een oprechte samenwerking en het bedrijf stond achter zijn medewerkers. Rob had zijn stempel op de cultuur gedrukt en ik koester de flexibiliteit en het succes van Pink Elephant.

De Pink Elephant cultuur past bij mij. Samen voor dingen gaan, succes delen, maar ook verdriet delen. Ik vind het een leuk bedrijf omdat het oprecht samenwerkt, durft te kiezen en altijd achter zijn medewerkers staat en je zelf besluiten mag nemen. Ik krijg eerder op m’n sodemieter als ik geen keuze heb gemaakt, dan dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt. Dat houdt mij scherp! Waar Pink voor staat om het samen te doen (Work Better, Dance Togehter), daar sta ik helemaal achter.”

Bij Pink zoeken we nog versterking in het BID-team.